25-35 cm boyunda saksıda aynı yaprağında çeşitli renkler vardır ismini hakkeden bir içmekan bitkisidir, sıcak bölgelerde dış mekandada yaşar
Yapraklarının üzeri ve yaprak sapları tüylüdür. Oda ve salonları süslemekte kullanılır. Çiçek begonyalarına nazaran daha naziktir. Yaprak begonyaları sıcaktan hoşlanır ve soğuktan rahatsız olur.
Odalarda az açılan pencereler önünde ve gölge yerlerden hoşlanır. Kışın salonlarda ısı derecesinin 14 - 18 olmasını ister. Çiçekleri gösterişli değildir Daha ziyade yaprak güzelliği için yetiştirilir. Salonlarda yaprakları iki ile üç ay bozulmadan kalır. Bol suya ihtiyacı vardır.
Yaprak çelikleri ile üretilir. Bu iş seralarda Ocak - Şubat, evlerde ise Temmuz - Ağustos aylarında yapılır. Yapraklardan alınan çeliklerin kolaylıkla köklenebilmesi için temiz dere kumu ve çürümeyi de önlemek için bir miktar odun kömürü tozu kullanılır.
funda toprağı, ince dere kumu ve elenmiş eski koyun gübresi karışımlı toprakları sever. Yeni kök salmış küçük fidecikler birkaç defa yer veya saksı değiştirdikten sonra daimi olarak kalacakları orta boy saksılara dikilir. Her yıl ilkbaharda saksı ve toprağı değiştirilmelidir.