Sarmaşık Gül Yediveren Gül Fidanı
Sarmaşık Gül Yediveren ısparta Pembe Renkli Kokulu 200-225 Cm boyunda saksılı bambu sopaya sarılı halde...
Son resim size gelecek sarmaşık gül'ün orjinal resmidir.
Her türlü çit ya da duvarınızı sararak kapatır ve muhteşem büyük kokulu pembe renkli gülleri ile ilkbahardan kışa kadar donatır.
Her mevsim eşsiz güzelliğe sahip olan pembe güllerini koruması nedeni ile yediveren ismi ile anılan sarmaşık gül özellikle de dış mekan dekorasyonunda tercih edilmektedir. Saf aşkın ve tutkulu sevginin sembolü olarak çok sık tercih edilen güllerin ana vatanının Doğu Asya olduğuna inanılmaktadır. Rosales takımının Rosa cinsi içerisinde yer alırken sahip olduğu eşsiz koku onu çok özel kılmaktadır.
Gülün kendine has özellikleri kozmetik sektöründe çok farklı ürünlerde kullanılmasını sağlarken aynı zamanda gül suyu ve gül yağı üretimi de çok fazla tercih edilmektedir. Ülkemizde en güzel güller Isparta’da üretilmekte olup özellikle de bu şehirde yetiştirilen güllerin kokuları çok ünlüdür. Şehrin gül üreticiliği için çok köklü bir geçmişi olmasa dahi 150 yıllık deneyimi güzel güllerin üretimini garanti altına almaktadır. Bugün gelinen son noktada şehrin en önemli gelir kaynağı gül üretimi olarak görülmektedir.
Çiçeklerin kraliçesi unvanına sahip olan sarmaşık güller tüm bir duvarı örebildikleri için dekorasyon için çok sık tercih edilmektedir. Yine aşağıya doğru sarkması onu balkon ve teras dekorasyonu için de tercih edilir kılan özellikleri arasında yer alır. Yılda birden fazla gül verdiği için bu ismi alırken bitkinin en çok çiçek açtığı aylar Mayıs ve Haziran aylarıdır. Geçirgen özelliğe sahip olan toprakları sevmekle beraber yine rutubetli ortamlardan hoşlanır. Don yapmayan ve sık kırağı oluşmayan, ısısı yüksek olan topraklarda daha mutlu olduğu için verdiği çiçek sayısı da yükselir. Gübreyi sever ve kırmızı toprakta demir oranı çok yüksek olduğundan dolayı yine hem güllerinin rengi ve kokusu hem de sayısı olumlu yönde etkilenir. Budama en çok dikkat edilen konu olmalıdır. Çünkü yanlış yapılan gül budama işlemleri gülün ömrünü olumsuz yönde etkilemektedir.