Minyatür Orkide Çiçeği Bodur Orkide Çiçeği İthal orchidee Phalaenopsis 15-20 Cm boyunda minicik saksı içinde
daha birçok rengi vardır hangi rengi istediğinizi ya mesaj kısmına yazın ya iletişime yazın ya [email protected] sitemize mail atın yada sipariş esnasında karşınıza çıkacak sipariş notunuz yazan yere yazınız eğer hiçbir yere renk bildirmezseniz kendimiz herhangi bir renkte orkide göndeririz kodaakdg90mys23
bütün resimler size gelecek Minyatür Orkide Bodur Orkide nin orjinal resimleridir
Orkidenin canlı olduğu köklerinin yeşil olup olmadığına bakılarak anlaşılır.
Fakat orkide çiçeklerinin ömrü yerini sevdiği takdirde ortalama 2-3 ay arasında değişir. Çiçekleri döküldükten sonra 3.boğumun hemen üstünden budanması lazımdır. Alttan çıkacak çiçeğe böylelikle hayat verilmiş olur.
Orkidenin bol aydınlık bir yerde durmalıdır. Aynı zamanda direkt olarak güneş ışığını almaması gerekmektedir. Çok soğuk havalardan korunmalıdır. Yaprakların üzerinde nokta nokta benekler olduğunda soğukta kaldığı anlaşılabilir. Bu olduğunda hem çiçeğin kalitesi düşer, hem de çiçeğin ömrü kısalır.
Orkideyi toprağa diktikten sonra üzerine ağaç kabukları koyarsanız, köklerine suyu daha çok çekmesini sağlarsınız. Bitkinin sulamasını elle yapmaktan ziyade, kovanın içerisinde orkideyi suda tutmak daha dengeli olacaktır.
Egzotik çiçekleri ve zarif gülüşüyle bizi mutlu ediyor o. Peki biz onu nasıl mutlu edebiliriz? Güzelliğini nasıl koruyabiliriz? İşte orkide bakımının sırları...
Çok değil, bundan 10-15 yıl önce bir eve orkide gitti mi, orada önemli bir şey olduğunu sanırdık. Çünkü çok az bulunurdu ve pahalıydı. Oysa bu güzel çiçeği artık semt pazarlarında bile bulmak mümkün. Orkide ne kadar egzotik olursa onu o kadar çok beğeniriz. Ama iş bakımına gelince birçok sorunla karşılaşırız. Geçtiğimiz ay tanıttığımız doğal orkideler köklü olanlardı. Oysa evlerimizi süsleyen orkidelerin atası, tropik ormanlarda ağaçlara yapışık yaşayan, kökleri dışarıya sarkan türler. Köklerin saksıdan taşması sizi korkutmasın, bu doğaldır. Saksıda yaşamını sürdüren tüm bitkiler gibi, orkidelerin besin rezervleri kısıtlı olduğu için bakımları ve beslenmeleri önemlidir.
SEVMEDİKLERİ...
Çiçekçilerden aldığımız orkide, iç mekan bitkisidir. Kış aylarında bir kez çiçek açar. Evlerimiz genelde geceleri sıcak, nemsiz ve karanlık olur. Orkide bunu pek sevmez. Bu yüzden geceleri mümkün olduğu kadar nemli, gündüz sıcaklığından 5 derece daha düşük ve yapay ışığın olduğu alan yaratmaya çalışın. Üzerine ışık gelecek şekilde, mutfak ya da banyoya yerleştirebilirsiniz.
KENDİNİ NASIL İYİ HİSSEDER?
En önemli göreviniz, bitkiye nem sağlamaktır. Orkide kendini iyi hissetmek için yüzde 50 nemli ortama gereksinim duyar. Bunun için basit ve işe yarar bir yöntem var. Orkidenizi daima ıslak tutacağınız, çakıl taşlarıyla dolu bir kap üzerine yerleştirin. Ama dikkat edin, suya boğmayın! Az az ve düzenli olarak ıslatın. İlk çiçek çubuğu kendini belli ettiği zaman özel orkide gübresi verin ve günde bir kez yapraklarına su püskürtün. Yanına papirüs ya da fujer de yerleştirebilirsiniz. Hepsi nem bitkisidir, bu komşuluk ilişkisini seveceklerdir. Bitkinizi filtre edilmiş çeşme suyu ya da içme suyu ile sulayın. Çünkü kireç en önemli düşmanıdır. Eğer imkanınız varsa, orkidenizi yaz aylarında bahçede gölgedeki bir ağaç altına yerleştirin ya da ağacın güneş almayan bir yerine asın. Ne yazık ki orkidelerimize ideal ortamlarını sunmak biraz zor. Onları doğal ortamlarına yakın, sepet gibi hava alacağı kaplarda da yetiştirebiliriz. Saksı değiştirme, çiçeklenme sonrasında bitki dinlenme dönemindeyken yapılmalıdır. Ufalanmış çam kabukları, kil, yanardağ tüfü, çok az torf ya da bataklık yosunu saksı değiştirmede yeterlidir. Bataklık yosununu çiçekçilerden alabilirsiniz.
BUNLARI UNUTMAYIN!
Orkideler genelde senede en az bir kez çiçek açar. Dinlenme döneminde, bir sezon sonrasına hazırlanır. Daha çok çiçek vermesi için gübre yüklemek doğasına aykırıdır.