Cennet Kuşu çiçeği bodur turna gagası Starlice Fidani Strelitzia nicolaia 110 - 130 Cm çiçek rengi portakal mavi rengi'dir,çiçek verir haldedir bodur cennet kuşu çiçeği nicolai hem kışı ılıman geçen bölgelere hemde marmara bölgesinde dış mekanlara dikilebilir ama kışı aşırı sertgeçen iç anadolu ve güneydoğu anadolu bölgelerde dışarı dikilemez,bu bölgede iç ve salon bitkisi olarak saksıda bakabilirler
ekim ayından temmuz ayına kadar çiçek açar
son 2 resim size gelecek cennet kuşu çiçeği starliçe regina 'nin orjinal resmidir
öteki starliçe nicolai den daha büyük yaprakları vardır hem iç mekan hemde dış mekanda yaşayabilir ama kışı çok sert geçen bölgelerde ışık alan bir yerde iç mekan salon bitkisi olarak yetiştirin.
Muzgillerdendir. Anavatanı Afrika'dır. Saksıda yetiştirildiğinde 1 m kadar uzayıp, çevresine 60 cm kadar yayılabilir. Açık yeşil renkli, derimsi dokulu, uzun saplı ve kürek biçimli yaprakları 50 cm'ye kadar uzayabilir. Nisan, Mayıs aylarında başlayarak açan 15 cm uzunluktaki çiçekleri yeşil-mor renkli gaga biçimli bir çiçek tabanından çıkan sarı, turuncu çanakyaprakları ve koyu mavi renkli taç yapraklarıyla kuş kafasını andıran bir güzel görüntü oluşturur. Her çiçek, birkaç hafta süreyle açık kalır, daha sonra bitki yeni çiçekler açar. Cennet Kuşu çiçeği tohumları veya ilkbahar mevsiminde alınan piliçleri sayesinde çoğaltılır.
Cennet Kuşu Çiçeğinin Yetiştirilmesi için Gerekli Şartlar:
Toprak: İçinde organik maddeleri bol bulunan bahçe toprağı nemli kalacak biçimde sulanmalı, sonbahar ve kış mevsimlerinde daha az su verilmelidir. Bitkinin yapraklarının nemli bir bezle silinmesi iyi sonuç verir.
Su: İlkbahar ve yaz mevsimlerinde bitkinin saksısındaki toprağı nemli kalacak şekilde sulamalı, sonbahar ve kış mevsimlerinde daha az su verilmelidir. Bitkinin yapraklarının nemli bir bezle silinmesi sonuç verir.
Işık: Aydınlık ve havadar yerleri seven çiçek, üzerine doğrudan gelen güneş ışığı karşısında bırakılmamalıdır.
Sıcaklık: Ilık ortamları seven çiçek, kışın en düşük 10 derece sıcaklığa kadar dayanabilir.
Gübre: İlkbahar ve yaz mevsimlerinde ayda iki kez, sonbahar ve kış mevsimlerinde ayda bir kez standart sıvı gübre verilir.
Saksı Değiştirme: Çiçeğin kökü saksısını doldurmuşsa, lkbahar mevsiminde uygun toprak eklenerek saksı bir numara büyüğü ile değiştirilir.