Kapat
Asma Üzüm Fidanı Çeşitleri

Asma Üzüm Fidanı Çeşitleri

üzüm fidanı Toprakğı nasıl İster?: üzüm fidanı kökleri derine giden bir meyve ağacıdır. Bu nedenle  yumuşak dokulu toprakları çok sever. üzüm Bağları yazları kurak veya az yağışlı yerlerde en güzel geliştiğinden, üzüm bağı topraklarının su tutma kapasitesi yüksek olması bitkinin istediğidir.toprağın yapısı üzüm fidanı'nın köklerinin gelişmesine imkan tnıdığı sürece fakir toprakta dahi yetiştiği görülmektedir Yerli üzüm asmaları kendisinin kökleri üzerinde yetiştirildiğinde topraktaki kirece oldukça fazla müsamaha gösterirler. Fakat, Amerikan tipi üzüm anacı kullanmak isterseniz, toprak seçimi önem arz etmektedir .Yazının devamı için sayfa altına bakınız...

Sonuçları Filtrele

Fiyat (TL)
-

Kategoriler

Haberler

Blog

43 sonuçtan 1 ile 24 arası görüntüleniyor.
43 sonuçtan 1 ile 24 arası görüntüleniyor.

ülkemiz, toprağın su geçirgenliği olması şartıyla killi topraklarımız  çok verimli ve üzüm bağcılığına elverişli topraklardır. Tinli topraklarımız ise, kaliteli üzüm bağcılığı bakımından orta derecede sınıfına girer, fakat kantite üzüm bağcılığı için besin maddelerince çok zengin topraklardır.

Kalkerli topraklar ise  şaraplık kırmızı üzüm çeşitlerinin sevdiği topraklardır. Ancak bazı Amerikan asma anaçları kalkerli toprakta yetişmez. Humuslu toprakların üzüm bağcılığı açısından önemi olmamasına rağmen iyi bir bağ toprağında % 5-10 humusun bulunması verimi arttırdığı gözlenmiştir

üzüm bağı için Toprak Hazırlığı:. Arazide büyük taşlar, büyük ağaçlar ve çalılıklar temizlenir. fidanları muntazam ve düzgün dikebilmek için tarladaki  tümsekler düzeltilir, çukurlar doldurularak toprak tesviyesi düz hale getirilir (eğimli yerlerde eğim korunabilir). tarlanın su tutan bölgeleri için drenaj yapılır su birikimi engellenir. 

Asmanın ekonomik süresi, bakım koşullarına göre değişmekle birlikte 40 yıldan fazla ürün alınır. ömrü bitinceye kadar fidanların dikildiği yerde kalacağından, tesisinde baştan sona çok titiz davranmalısınız. İyi hazırlanmayan bir yere tesis edilen fidan iyi gelişemez, ömrü çok kısa, meyve verimi çok az olur ve üzüm fidanları hastalıklara daha kolay yakalanır.

Yeni kurulacak üzüm bağı tarlası, hiç işlenmemiş bir toprak üzerinde kurulacaksa,tarla  iyi şekilde işlenmelidir. Eğer tarla daha öncede üzüm bağı ise toprağı bir kaç yıl boş bırakılarak bolca yeşil gübre ile gübrelemelisiniz


Asmanın iyi büyüyebilmesi, köklerinin derine gitmesi, toprak içinde iyi gelişmesine bağlıdır. Gelişme toprak yapısı ile ilgilidir. Tınlı kumlu topraklarda kökler çok derine gider. Sert yapı gösteren topraklarda köklerin derine gitmesi sınırlıdır. Bu tip toprakların krizma yapılmasi şarttır. Bilhassa yeni bağcılıkta krizma işine daha çok önem vermek lazımdır. Çünkü yeni bağcılıkta kullanılan Amerikan asma anaçlarının kökleri, çok kuvvetli ve süratli büyüdüklerinden toprağın gevşek ve süzek olması lazımdır. Asmaların gelişmemesi ve bazı bağların zamanından önce kuruması, krizmanın yapılmaması veya yüzlek yapılmasından ileri gelmektedir.

Krizma,üzüm bağı toprağının minimum 40 cm derinlikte işlenmesidir. Bu işlem günümüzde traktör krizma pullukları ile yapılıyor. Krizma pullukları, beygir gücü yüksek güçlü traktörlerle çekilir ve toprağın 40-50 cm derinlikte işlenmesidir. Krizmanın sonbaharda yapılır. Krizma sonbahar erkeninde yapılmalı ve krizmanın bitimi ile asma fidanı dikimi arasında en az 6-8 haftalık bir mesafe olmalıdır.

 

Destek

7x24 Müşteri Hizmetleri

İade Garantisi

14 Gün koşulsuz iade

Güvenli Alışveriş

256 BIT RapidSSL

yalovasufidan.com © 2024 | Bu site RGS Yazılım® E-ticaret Yazılımı ile hazırlanmıştır

WhatsApp ile Hemen Ulaş!